Credit Life verzekert je hypotheek

Met de Credit Life Woonlastenverzekering maak je je nooit meer zorgen over je hypotheek. Word je arbeidsongeschikt? Dan betaalt Credit Life je elke maand je hypotheek.

Als je arbeidsongeschikt wordt, verandert je inkomen flink. In het beste geval krijg je nog 70 procent van je laatste loon. Maar in de praktijk is het vaak minder. Kan je dan je hypotheek nog wel betalen? Met de Credit Life Woonlastenverzekering weet je zeker dat je je huis niet kwijtraakt.

Vind jouw adviseur Documenten

Wat is er verzekerd met de
Woonlastenverzekering van Credit Life?

De Credit Life Woonlastenverzekering heeft een ruime dekking. Dat betekent bijvoorbeeld dat we ook betalen als je alleen arbeidsongeschikt bent voor je eigen werk, maar nog wel geschikt bent voor ander werk. Het maakt daarbij niet uit of je ziekte of aandoening lichamelijk of psychisch is.

Je bepaalt zelf hoeveel we betalen, hoelang je periode van eigen risico is en hoelang wij maandelijks je hypotheek betalen. Heb je een bestaande aandoening? Dan mag je vaak zelf kiezen of je die tegen een hogere premie wilt meeverzekeren of dat je liever onze lage premie betaalt en de aandoening niet meeverzekert. Bekijk hier alle voorwaarden.

Wist je dat wij extra uitkeren als je geheel en blijvend arbeidsongeschikt raakt? Als je nooit kan werken, betalen wij eenmalig 3.000 euro extra.

Bereken jouw premie

 • Wij betalen je hypotheek bij arbeidsongeschiktheid
 • Geen gedwongen verkoop van je woning
 • Gunstig tarief

De getoonde premies zijn een indicatie. 

Vind jouw adviseur

Credit Life vindt het belangrijk dat je een verzekering kiest die goed past bij wat je nodig hebt. Daar is een goede adviseur voor nodig.
Daarom werken wij samen met duizenden financieel- en hypotheekadviseurs door het hele land. Ben je op zoek naar een adviseur?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

test

Veelgestelde vragen

Ik ben opnieuw werkloos geworden. Wat nu?

Als je binnen 36 maanden nadat je van ons een uitkering bij werkloosheid ontving weer werkloos wordt, heropenen we je oude werkloosheidsuitkering. De uitkeringsperiode wordt verkort met de maanden die we eerder al uitkeerden. Is je laatste werkloosheid meer dan 36 maanden geleden? Dan openen we een nieuwe melding.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust <a href=”https://www.creditlife.nl/contact/”>contact</a> met ons op. We helpen je graag verder.

Wie beoordeelt mijn aanvraag?

De beoordeling van jouw verzekeringsaanvraag verloopt grotendeels automatisch. Onze software controleert eerst op een aantal punten of jouw aanvraag direct al beoordeeld kan worden. Is dat het geval? Dan ontvang je binnen enkele minuten al een resultaat. Je kan geaccepteerd worden, afgewezen worden of onder afwijkende voorwaarden worden geaccepteerd.

Lees meer
Wat gebeurt er als ik werkloos én arbeidsongeschikt ben?

Ben je eerst werkloos en wordt je daarna arbeidsongeschikt? Dan kom je vaak nog steeds in aanmerking voor een uitkering op basis van de arbeidsongeschiktheid. Op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt, begint de eigenrisicoperiode te lopen. Tot die periode voorbij is, betalen wij wegens werkloosheid tot de maximale uitkeringsduur is bereikt. Het kan dus gebeuren dat er een periode is waarin je uitkering wegens werkloosheid is afgelopen maar je nog niet in aanmerking komt voor een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid.

Wordt je dienstverband beëindigd terwijl je arbeidsongeschikt bent? Dan heeft dat geen gevolgen voor je lopende verzekeringsuitkering wegens arbeidsongeschiktheid. Je bent dan niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt en krijgt dan dus geen uitkering wegens werkloosheid. Wel hou je recht op je verzekeringsuitkering wegens arbeidsongeschiktheid.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ik ben gestopt met roken, wat gebeurt er nu met mijn verzekering?

Ben je langer dan 2 jaar gestopt met roken? Dan kom je in aanmerking voor het niet-rokerstarief van de Overlijdensrisicoverzekering. Neem telefonisch, per e-mail of brief contact met ons op om aan te geven dat je bent gestopt met roken. Wij sturen je dan een niet-rokerstest. Deze neem je bij jezelf af en stuur je terug. Als uit de test blijkt dat je inderdaad meer dan 2 jaar niet hebt gerookt, bieden we je het niet-rokerstarief aan en daalt je maandpremie.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ik heb long-COVID, kan ik me nog verzekeren?

Dat hangt af van jouw specifieke gezondheidssituatie. Als je op dit moment ziek thuis bent en niet kan werken, kunnen we je aanvraag (nog) niet in behandeling nemen.

Lees meer

Nieuws en tips

 • AOW-leeftijd en jouw hypotheek

  Wet- en regelgeving

  Dit heeft de AOW-leeftijd met jouw hypotheek te maken

 • Hoe wordt een verzekeringsclaim bij Credit Life beoordeeld?

  Claim

  Een kijkje achter de schermen: Hoe wordt een verzekeringsclaim beoordeeld?

 • Wat is een WGA-hiaatverzekering?

  Wet inkomen en arbeid (WIA)

  Wat is een WGA-hiaatverzekering?

 • waarom jij denkt dat je geen verzekering nodig hebt

  Passend advies

  De 5 meest gehoorde redenen waarom jij denkt dat je geen verzekering nodig hebt (en onze antwoorden)

 • Ik ben ziek, hoe zit het met mijn inkomsten?

  Sociale voorzieningen

  Ik ben ziek, hoe zit het met mijn inkomsten?

 • Wat doet het UWV eigenlijk?

  Sociale voorzieningen

  Wat doet het UWV eigenlijk?

 • Het belangrijke verschil tussen gangbare, passende en beroepsarbeid

  Passend advies

  Het belangrijke verschil tussen gangbare, passende en beroepsarbeid

 • Wat is "restverdiencapaciteit"​ (RVC)?

  Sociale voorzieningen

  Wat is “restverdiencapaciteit”​ (RVC)?

 • Wat regelt mijn werkgever bij arbeidsongeschiktheid?

  Werkgeversoplossingen

  Wat regelt mijn werkgever bij arbeidsongeschiktheid?

 • Hoe groot is de kans op arbeidsongeschiktheid?

  Passend advies

  Hoe groot is de kans op arbeidsongeschiktheid?

Meer nieuws