Credit Life verzekert je leven

De Credit Life OverlijdensrisicoVerzekering (ORV) keert één keer een bedrag uit als je overlijdt. Zo blijven je nabestaanden goed achter.

Vind jouw adviseur Documenten

Wat is er verzekerd met de
Overlijdensrisicoverzekering van Credit Life?

De Credit Life Overlijdensrisicoverzekering keert één keer een bedrag uit na jouw overlijden, zodat je nabestaanden niet met de hypotheek blijven zitten. Dat is zeker belangrijk als je samen met je partner een huis koopt. Zonder jouw inkomen is de hypotheek al snel onbetaalbaar. Door een stuk van de hypotheek af te lossen, dalen de maandlasten direct en hoeft je partner niet te verhuizen. Je bepaalt zelf hoeveel we betalen en of dat bedrag altijd hetzelfde is of meedaalt met je hypotheek.

De Credit Life Overlijdensrisicoverzekering is geschikt voor iedereen. Van alleenverdieners tot gezinnen en van echtparen tot ongehuwde partners. De verzekering is scherp geprijsd en heeft ruime acceptatiegrenzen. Je kan je verzekeren tot wel 6.000.000 euro. De maximale eindleeftijd is 85 jaar en een looptijd van wel 50 jaar is zelfs mogelijk. Tot en met 600.000 euro is er bovendien geen keuring nodig. Bekijk hier alle voorwaarden.

Bereken jouw premie

 • Jouw nabestaanden goed verzorgd achterlaten
 • Persoonlijke begeleiding na overlijden
 • Voor jou op maat gemaakt

De getoonde premies zijn een indicatie. 

Vind jouw adviseur

Credit Life vindt het belangrijk dat je een verzekering kiest die goed past bij wat je nodig hebt. Daar is een goede adviseur voor nodig.
Daarom werken wij samen met duizenden financieel- en hypotheekadviseurs door het hele land. Ben je op zoek naar een adviseur?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

test

Veelgestelde vragen

Wie beoordeelt mijn aanvraag?

De beoordeling van jouw verzekeringsaanvraag verloopt grotendeels automatisch. Onze software controleert eerst op een aantal punten of jouw aanvraag direct al beoordeeld kan worden. Is dat het geval? Dan ontvang je binnen enkele minuten al een resultaat. Je kan geaccepteerd worden, afgewezen worden of onder afwijkende voorwaarden worden geaccepteerd.

Lees meer
Ik ben gestopt met roken, wat gebeurt er nu met mijn verzekering?

Ben je langer dan 2 jaar gestopt met roken? Dan kom je in aanmerking voor het niet-rokerstarief van de Overlijdensrisicoverzekering. Neem telefonisch, per e-mail of brief contact met ons op om aan te geven dat je bent gestopt met roken. Wij sturen je dan een niet-rokerstest. Deze neem je bij jezelf af en stuur je terug. Als uit de test blijkt dat je inderdaad meer dan 2 jaar niet hebt gerookt, bieden we je het niet-rokerstarief aan en daalt je maandpremie.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ik heb long-COVID, kan ik me nog verzekeren?

Dat hangt af van jouw specifieke gezondheidssituatie. Als je op dit moment ziek thuis bent en niet kan werken, kunnen we je aanvraag (nog) niet in behandeling nemen.

Lees meer
Hoe verloopt een verzekeringsaanvraag bij Credit Life?

Na de aanvraag van je adviseur sturen we je een e-mail met een link. Door op die link te klikken bevestig je dat je inderdaad een verzekering wil afsluiten en het acceptatieproces wil doorlopen. Dat proces verloopt in 5 stappen:

1. Je eigen MyCreditLife-profiel aanmaken
2. De aanvraag van je adviseur controleren en goedkeuren
3. Vragen over je gezondheid beantwoorden
4. Aanvraag definitief indienen

Maak je gebruik van je recht op eerste inzage (WGBO)? Dan moet je daarna nog zelf het aanbod accepteren of afwijzen.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ik heb een werkloosheidsuitkering en ik heb me ziekgemeld bij het UWV. Moet ik dit ook aan Credit Life doorgeven?

Ja, als je je vanuit de WW ziekmeldt bij het UWV dan betaalt het UWV de eerste 13 weken je WW-uitkering door. Toch vinden we het fijn als je de ziekmelding ook direct bij ons meldt. Wij nemen je claim dan verder in behandeling op de dekking arbeidsongeschiktheid. Wil je een claim doen op een verzekering? Bel ons dan op 020 – 426 60 00 of stuur een e-mail aan claims@creditlife.nl.

Heb je hulp nodig of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Nieuws en tips

 • Hoe wordt een verzekeringsclaim bij Credit Life beoordeeld?

  Claim

  Een kijkje achter de schermen: Hoe wordt een verzekeringsclaim beoordeeld?

 • waarom jij denkt dat je geen verzekering nodig hebt

  Passend advies

  De 5 meest gehoorde redenen waarom jij denkt dat je geen verzekering nodig hebt (en onze antwoorden)

 • Credit Life verzekeringen

  Nieuwe propositie Credit Life Overlijdensrisicoverzekering 2022

Wil je meer over ons lezen? Bekijk alle actuele berichten