Credit Life verzekert je leven

De Credit Life OverlijdensrisicoVerzekering (ORV) keert één keer een bedrag uit als je overlijdt. Zo blijven je nabestaanden goed achter.

Vind jouw adviseur Documenten

Wat is er verzekerd met de
Overlijdensrisicoverzekering van Credit Life?

De Credit Life Overlijdensrisicoverzekering keert één keer een bedrag uit na jouw overlijden, zodat je nabestaanden niet met de hypotheek blijven zitten. Dat is zeker belangrijk als je samen met je partner een huis koopt. Zonder jouw inkomen is de hypotheek al snel onbetaalbaar. Door een stuk van de hypotheek af te lossen, dalen de maandlasten direct en hoeft je partner niet te verhuizen. Je bepaalt zelf hoeveel we betalen en of dat bedrag altijd hetzelfde is of meedaalt met je hypotheek.

De Credit Life Overlijdensrisicoverzekering is geschikt voor iedereen. Van alleenverdieners tot gezinnen en van echtparen tot ongehuwde partners. De verzekering is scherp geprijsd en heeft ruime acceptatiegrenzen. Je kan je verzekeren tot wel 6.000.000 euro. De maximale eindleeftijd is 85 jaar en een looptijd van wel 50 jaar is zelfs mogelijk. Tot en met 600.000 euro is er bovendien geen keuring nodig. Bekijk hier alle voorwaarden.

Bereken jouw premie

 • Jouw nabestaanden goed verzorgd achterlaten
 • Persoonlijke begeleiding na overlijden
 • Voor jou op maat gemaakt

De getoonde premies zijn een indicatie. 

Vind jouw adviseur

Credit Life vindt het belangrijk dat je een verzekering kiest die goed past bij wat je nodig hebt. Daar is een goede adviseur voor nodig.
Daarom werken wij samen met duizenden financieel- en hypotheekadviseurs door het hele land. Ben je op zoek naar een adviseur?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

test

Veelgestelde vragen

Hoe dien ik een claim in?

Wil je een claim doen op een verzekering in verband met overlijden, arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid? Gebruik dan het aangifteformulier op de documentenpagina en stuur deze per e-mail of post aan ons op. Heb je hulp nodig of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Hoe vraag ik een second opinion aan?

Ben jij het niet eens met een oordeel van Credit Life? Dan mag je altijd om een second opinion vragen. Bij een second opinion bekijkt een tweede medisch acceptant jouw gezondheidsverklaring. Hij vormt onafhankelijk van de eerste acceptant zijn eigen mening over jouw gezondheid en het verzekeringsaanbod van Credit Life dat daar het beste bij past.

Lees meer
Ik ben het niet eens met de afwijzing van mijn aanvraag, wat nu?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je adviseur te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Om te beoordelen of wij je kunnen verzekeren, kijken we altijd naar verschillende factoren, waaronder je gezondheid. Om je gezondheid te beoordelen vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je medisch verleden te beantwoorden.

Afhankelijk van je antwoorden kunnen we je direct verzekeren, doen we een ander aanbod of wijzen we je aanvraag af. Als we je aanvraag afwijzen vormt jouw huidige gezondheid een te groot risico om te verzekeren. Hierbij maken we gebruik van kansberekeningen. De kans dat jouw gezondheid binnen de verzekeringsperiode zodanig verslechtert dat je een beroep moet doen op de verzekering is dan te groot om te verzekeren.

Lees meer
Hoe lang duurt het afsluiten van een verzekering bij Credit Life?

Dat hangt af van jouw medische geschiedenis en de hoogte van het verzekerde bedrag. Als je een klein bedrag wil verzekeren en geen bijzonderheden hebt in je gezondheid kan onze software binnen enkele minuten al beoordelen en je een aanbod of polis sturen. Kan je aanvraag niet automatisch worden verwerkt? Dan kijkt één van onze medisch acceptanten binnen enkele werkdagen naar je aanvraag. Vaak kan daarna alsnog een aanbod worden gedaan.

 

Lees meer
Hoe verloopt de medische beoordeling?

De medische beoordeling verloopt in een aantal stappen, zoals uitgelegd in deze infographic. Je leest er hieronder in meer detail over.

Lees meer

Nieuws en tips

 • Hoe wordt een verzekeringsclaim bij Credit Life beoordeeld?

  Claim

  Een kijkje achter de schermen: Hoe wordt een verzekeringsclaim beoordeeld?

 • Passend advies

  De 5 meest gehoorde redenen waarom jij denkt dat je geen verzekering nodig hebt (en onze antwoorden)

 • Credit Life verzekeringen

  Nieuwe propositie Credit Life Overlijdensrisicoverzekering 2022

Wil je meer over ons lezen? Bekijk alle actuele berichten