De Credit Life ARV keert eenmalig een bedrag uit bij blijvende en volledige arbeidsongeschiktheid (IVA).

ArbeidsongeschiktheidsRisicoVerzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is het bijna vanzelfsprekend om een Overlijdensrisicoverzekering te nemen. Maar tegelijkertijd accepteert 4 van de 5 mensen het risico op arbeidsongeschiktheid. De Credit Life ArbeidsongeschiktheidsRisicoVerzekering (ARV) biedt daar een oplossing voor.

Ons doel is dat iedereen die een hypotheek afsluit, zichzelf niet alleen verzekert voor overlijden maar ook voor arbeidsongeschiktheid. Dat is een risico dat wat ons betreft niet meer genomen hoeft te worden.

De Credit Life ArbeidsongeschiktheidsRisicoVerzekering (ARV) keert eenmalig een vrij te besteden bedrag uit als de verzekerde niet meer terug kan keren in het arbeidsproces en daarom in de IVA terecht komt. Verzekerden kunnen ervoor kiezen om hun hypotheek volledig of deels af te lossen, zodat de maandlasten voortaan een stuk lager worden. Of hun huis kan aangepast worden aan een nieuwe situatie als bijvoorbeeld trappenlopen niet meer (vanzelf) gaat..

Wie zich ook wil verzekeren voor tijdelijke of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, raden we nog steeds een Credit Life Woonlastenverzekering of een Credit Life Inkomensgarantie aan.

 

Premievoorbeeld

Een verzekerde van 30 jaar heeft een inkomen van € 2.800 per maand en een (annuïteiten) hypotheek van € 170.000. De gewenste looptijd voor een verzekering is 20 jaar. Hoe verhouden de premies zich tot elkaar?

  1. Credit Life ArbeidsongeschiktheidsRisicoVerzekering (ARV) maandpremie € 7,00 (€ 100.000,- verzekerd bedrag, 1,5% annuïtair dalend)
  2. Credit Life Woonlastenverzekering maandpremie € 14,24 (€ 733,- verzekerd maandbedrag)
  3. Credit Life Inkomensgarantie maandpremie € 15,88 (€ 2.520 gegarandeerd maandinkomen, geïndexeerd dus waarde vast)

Kenmerken

  • Keert een eenmalig bedrag uit bij blijvende volledige arbeidsongeschiktheid (IVA)
  • Dit bedrag is vrij besteedbaar
  • Vrij te kiezen verzekerd bedrag dat naar keuze annuïtair of lineair daalt
  • Verzekerd bedrag tot €250.000 mogelijk
  • Looptijd van maximaal 30 jaar (eindleeftijd 70 jaar of bereiken AOW-leeftijd

Heldere voorwaarden

De voorwaarden zijn voor iedereen begrijpelijk. De verzekerde weet precies waar hij aan toe is en wat hij kan verwachten. Dus geen nare verrassingen als er een beroep op de verzekering wordt gedaan. Zekerheid staat voorop.

Bekijk de voorwaarden.

Documenten

Let op! Deze voorwaarden gelden voor nieuw af te sluiten verzekeringen. Jouw lopende verzekering heeft mogelijk andere voorwaarden.