Nieuws

Wij houden u op de hoogte.

Geen angst voor de WIA

Nederland schrikt wakker. De recente uitzending van @avrotrosRadar maakt overduidelijk hoe groot de problemen kunnen zijn als iemand arbeidsongeschikt raakt. Als verzekeraar van arbeidsongeschiktheid wisten we dit natuurlijk al, maar wij zijn blij dat de rest van Nederland nu eindelijk ook een eerlijk beeld krijgt.

https://radar-avrotros-nl.cdn.ampproject.org/c/s/radar.avrotros.nl/amp/long-covid/

De coronapandemie is ruim 2 jaar oud en dat betekent dat er voor het eerst mensen afgekeurd worden door hun langdurige COVID-infectie. Omdat de eerste zieken vooral zorgmedewerkers en leraren waren, hebben we het hier over de helden van de pandemie. Zij zijn nog lang niet hersteld en raken ook nog eens hun baan kwijt. Want de ziektewet geldt maximaal 2 jaar. Daarna hoeft je werkgever je loon niet meer door te betalen en mag (nee, moet) hij je ontslaan. De helden mogen zich melden bij het UWV. En zij zijn niet de enige. Want naast corona zijn er talloze manieren om -buiten je eigen schuld- arbeidsongeschikt te worden. Zo’n rampscenario leidt zonder aanvullende verzekeringen eigenlijk altijd tot een verlies aan inkomen en veel onzekerheid. 

Wat ons opvalt is toon van de berichtgeving. We vinden het niet fijn dat we onze helden met deze harde werkelijkheid moeten confronteren. En toch is dat het enige dat we kunnen doen, want zo is de wet. Zoveel pech hebben de helden niet verdiend, nadat juist zij zich hebben ingezet tijdens de moeilijkste periode van de crisis. Pieter Omtzigt wil van de achterstanden bij het UWV een voordeel maken voor deze groep en ze nog even hun oude loon door te betalen. Maar dat is geen oplossing voor al die anderen die door verschillende reden ook in de problemen zijn gekomen.

Ziek zijn is niet leuk en deze situatie gun je niemand. Niemand wil zijn leven moeten omgooien omdat hij plotseling ziek werd. Want 70 procent van je laatste loon is vaak helemaal niet genoeg om je leven te blijven leiden zoals eerst. Dat betekent financiële onzekerheid voor jou en eventueel je hele gezin. Toekomstplannen en perspectieven die in duigen vallen. Daarom ontwikkelen we bij Credit Life betaalbare verzekeringen voor de werknemers die vandaag in de frontlinie staan. Maar ook voor alle anderen. Weg onzekerheid en verder met je toekomstplannen.

 Samen. Sterk. Zekerheid.