Nieuws

Wij houden u op de hoogte.

MyCreditLife leidt tot tariefsverlaging Woonlastenverzekering

Begin april introduceerde Credit Life een schitterende uitbreiding van het succesvolle portaal: MyCreditLife. Naast de vele samenwerkingsvoordelen die deze omgeving biedt aan adviseurs en consumenten, maakt MyCreditLife het ook mogelijk om binnen Credit Life beter samen te werken. ‘De kostenbesparingen gecombineerd met de enorme volumes aanvragen die MyCreditLife oplevert, betekenen dat wij het tarief voor de Woonlastenverzekering in alle segmenten kunnen aanscherpen. Aldus directielid Credit Life, Perry Dizij.

Hij vervolgt: ‘De premie van een verzekering is altijd opgebouwd uit meerdere onderdelen. Naast de kosten voor het risico zelf, zijn er ook de kosten voor medische acceptatie, administratie, het verwerken van de polis, etc. Die kosten hebben we de afgelopen 2 maanden ver naar beneden kunnen brengen, met dank aan MyCreditLife. Nu ook de hoeveelheid aanvragen voor de Woonlastenverzekering flink toeneemt, kunnen we die bedragen over meer mensen verspreiden. Dat werkt ook kostenverlagend.’

Alles in één

Als marktleider in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kent Credit Life een heel belangrijk voordeel ten opzichte van sommige andere marktpartijen. Credit Life is verzekeraar en dus zelf verantwoordelijk voor risico en administratie. Daarnaast heeft Credit Life een eigen afdeling Medische acceptatie. Waar andere verzekeraars en volmachten zulke diensten moeten inkopen, heeft Credit Life dit allemaal onder 1 dak. Dizij: ‘Dat draagt bij aan transparantie en versnelt het proces rond acceptatie en second opinion. Er kan namelijk makkelijker contact met de klant en zijn adviseur worden opgenomen. Maar het heeft óók een kostenverlagend effect. Waar anderen alleen kunnen besparen op de daadwerkelijke administratie, kan Credit Life dankzij de verregaande samenwerking nu op alle aspecten besparen. En dat voordeel geven we natuurlijk graag door aan de consument en zijn adviseur.’

Over de Woonlastenverzekering

De Credit Life Woonlastenverzekering betaalt al sinds de jaren ’90 de hypotheek als de verzekerde arbeidsongeschikt wordt. Bij arbeidsongeschiktheid verandert het inkomen flink. In het beste geval blijft er nog zo’n 75 procent van het laatste loon over. Maar in de praktijk is het vaak minder. Veel mensen kunnen dan niet meer rondkomen en hun hypotheek niet meer betalen. Met de Credit Life Woonlastenverzekering weet de verzekerde zeker dat hij zijn huis niet kwijt raakt.

 

Aanvragen

De nieuwe tarieven zijn beschikbaar in alle geüpdatete adviespakketten en staat direct klaar in het volledig aanvraagportaal MyCreditLife.