Nieuws

Wij houden u op de hoogte.

Callas Credit Life gaat na volledige samensmelting verder als Credit Life

Vijf jaar nadat Credit Life Callas overnam is de volledige samensmelting voltooid en kondigt Callas Credit Life zijn herlancering aan: vanaf vandaag gaan de administrateur en verzekeraar verder onder de naam Credit Life. De herlancering van de specialist in betalingsbeschermings- en overlijdensrisicoverzekeringen opent de weg naar meer introducties van nieuwe en vernieuwde verzekeringsproducten, versnelt de digitalisering, en versterkt de dienstverlening aan intermediairs en hun klanten.


“Deze stap is het eindpunt van een ontwikkeling die in 2011 begon, toen Credit Life besloot haar activiteiten in de Nederlandse markt flink uit te breiden. De volledige integratie van Callas in Credit Life maakt ons tot verzekeraar en administrateur in één. Voor intermediairs en hun klanten biedt dit meer stabiliteit en zekerheid. Met deze stap geven wij bovendien als verzekeraar het duidelijke signaal af dat wij in de Nederlandse markt zijn om hier ook te blijven”, zegt Perry Dizij, directeur van Credit Life.

Intermediairs hebben voortaan één aanspreekpunt, Credit Life, wat de communicatie en dus hun dienstverlening aan eindklanten ten goede komt. Ook verzekerden hebben voortaan slechts één aanspreekpunt, zodat ze sneller worden geholpen bij bijvoorbeeld vragen over hun medische acceptatie, de status van hun aanvraag of in het geval van schade.

Credit Life heeft met Callas niet alleen een administrateur maar ook marktkennis in huis gehaald, waardoor de productontwikkeling verbetert en versnelt. Credit Life zal exclusief voor en met haar samenwerkende intermediairs verzekeringsoplossingen ontwikkelen. De eerste nieuwe en vernieuwde verzekeringen staan voor dit voorjaar gepland.


Digitalisering

Credit Life loopt voorop in digitalisering. Tussenpersonen hebben toegang tot al hun verzekeringen via het nieuwe tussenpersonenportaal van Credit Life. Ook verzekerden hebben 24/7 toegang tot hun eigen polisgegevens binnen het beveiligde portaal MyCreditLife.


Medische acceptatie in eigen huis

Credit Life is als administrateur en verzekeraar in één onafhankelijk en kan hierdoor zijn marktpotentieel maximaal benutten. Perry Dizij: “Als enige verzekeraar in betalingsbeschermingsproducten in Nederland doen wij de medische acceptatie zelf, in eigen huis. Contact met verzekerden loopt niet via externe partijen maar rechtstreeks met onze eigen medische afdeling. Wij zijn onderdeel van de gerenommeerde internationale RheinLand Versicherungsgruppe, waardoor we een sterke financiële positie hebben en zekerheid aan intermediairs en hun klanten bieden.”

Naast de woonlastenverzekering, waarin het bedrijf marktleider is, biedt Credit Life onder andere ook inkomensgarantieverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen.


Samen in één pand

Nadat Credit Life zijn activiteiten in de Nederlandse verzekeringsmarkt in 2011 sterk begon op te voeren, nam het in 2016 Callas over, waarmee het toen al nauw samenwerkte. Callas bleef aanvankelijk naast het verkoopkanaal ook de administratie voor zowel Credit Life als andere verzekeraars doen. De operationele samenwerking werd stapsgewijs steeds hechter en in maart dit jaar werden de twee bedrijfsonderdelen en hun circa 60 medewerkers in één bedrijfspand samengebracht in Amstelveen (het voormalige Callas-pand). Met de herlancering in mei 2021 is dus de laatste stap gezet tot volledige samenvoeging en is de naam van Callas Credit Life veranderd in kortweg Credit Life. Naast Perry Dizij bestaat de driekoppige directie van Credit Life uit Arie Koops en Andreas Schwarz.