< terug naar overzichtBarbara Hofland-Echter -

Credit Life verzekeringen

Wat doet de Inkomensgarantie?

Een inkomensverzekering zoals de Credit Life inkomensgarantie betaalt het verschil tussen het inkomen dat je nodig hebt en het geld dat je van het UWV krijgt. Stel je hebt 3000 euro per maand nodig en het UWV betaalt 2000 euro. Dan krijg je van Credit Life 1000 euro. Gaat het UWV minder betalen? Dan betaalt Credit Life meer. Je inkomen blijft dus altijd hetzelfde, wat het UWV ook beslist.

Lees meer: Inkomensgarantie met WW-dekking – is dat echt nodig?

Hoeveel moet ik verzekeren met mijn inkomensverzekering?

Je berekent samen met je adviseur hoeveel van je inkomen je niet kan missen. Daarvoor neemt hij je huidige inkomen en je vaste lasten en noodzakelijke uitgaven zoals een bedrag voor eten en drinken, kleding, etc. Maar ook kosten voor de sport voor je kinderen, zorguitgaves of een hobby die je niet wil missen mag je meenemen in de berekening.

Hoeveel van jouw inkomen kan je echt niet missen? Dat berekent de adviseur zowel in een bedrag als in een percentage van je inkomen. Die twee getallen verzeker je. Kan je geen cent missen? Dan kan je zelfs 100% en dus je volledige loon verzekeren. Credit Life is de enige verzekeraar in Nederland waar dat kan.

Lees meer: Credit Life breidt succes van Inkomensgarantie nog verder uit: uitkering bij werkloosheid

Voor wie is de Inkomensgarantie?

Er zijn nog steeds mensen die denken dat een inkomensverzekering alleen is voor zzp’ers of voor mensen met een heel hoog inkomen. Maar niets is minder waar. Een inkomensverzekering voor mensen in loondienst met een modaal inkomen is juist heel belangrijk!

Helaas denken zowel consumenten als hun adviseur soms dat het door de voorwaarden van de verzekering erg lastig is om een claim op je verzekering te doen. Als je inkomen onder modaal is, zou je al snel geen geld meer krijgen. Bijvoorbeeld omdat iedereen nog wel ‘dozen kan vouwen’ en dat dit een reden is om de claim af te wijzen. Gelukkig kunnen we je gerust stellen. Ook voor mensen met een (onder) modaal inkomen is er bij Credit Life een inkomensverzekering als je in loondienst bent.

We hebben eens rondgekeken in onze boeken en een aantal voorbeelden verzameld die we ook graag met jou willen delen.

Administratief medewerker

Een man van 61 jaar werkt al jaren in een administratieve functie. Hij verdient maandelijks iets meer dan 2000 euro als hij te horen krijgt dat hij longkanker heeft. Hij meldt zich ziek en hoewel hij wel een behandeling start, blijkt de kanker uitgezaaid. Hij komt al snel in de IVA terecht, waar hij 75% (1500 euro) van zijn laatste loon overhoudt. Op basis van het oordeel van het UWV concludeert Credit Life direct dat hij voor een verzekeringsuitkering in aanmerking komt. De man had aangegeven dat hij elke maand 1800 euro nodig had. Wij maakten hem tot zijn overlijden daarom 300 euro per maand over.

Parttimer

Een man van 42 jaar valt heel ongelukkig van de trap en loopt daarbij hersenbeschadiging op. Bij het aangaan van de verzekering verdiende de man circa 4.000 euro per maand. Maar omdat hij meer tijd met zijn kinderen wilde doorbrengen ging hij halve dagen werken. Zijn inkomen was daarom 1800 euro per maand toen hij zich ziek moest melden. Het UWV keurde hem voor 59 procent af en de man moest met zijn beperking een andere baan zien te vinden. Hoewel de man het echt probeert, heeft hij tot op heden nog geen geschikte functie kunnen vinden. Zijn UWV-uitkeringen hebben door de loop der jaren tussen de 0 en 1800 euro gelegen. Maar dankzij zijn verzekering bij Credit Life hebben wij die bedragen -wanneer nodig- altijd aangevuld tot het door hem verzekerde bedrag van 1800 euro. Zo kan de man zich op zijn herstel richten en hoeft hij zich geen zorgen te maken over zijn inkomen.

Gastheer

Een man van 56 werkt als gastheer in een restaurant en verdient 2250 euro per maand als hij door persoonlijke omstandigheden een burn-out heeft. Daarnaast concludeert een psycholoog dat hij ook depressief is. Het UWV verwacht dat hij op termijn weer zal kunnen werken, maar keurt hem voor de komende 5 jaar voor 94% af. Bij het UWV heeft hij inmiddels al verschillende soorten uitkeringen gehad, van een kleine 500 euro tot bijna 1600 euro. Omdat de man hij zijn hypotheek een verzekering tot 90% van zijn loon heeft afgesloten, vulde Credit Life zijn inkomen de afgelopen jaren altijd aan tot 2025 euro. Hoewel hij nog steeds niet volledig is hersteld, geeft de man aan dat hij op zoek is naar een baantje voor een paar uur per week.

Nagelstyliste

Een vrouw is pas 37 en werkt als nagelstyliste als bij haar reuma wordt vastgesteld. Omdat haar handen langzaam verstijven en pijnlijk worden, kan zij haar werk niet meer doen. Ze verdient 2300 euro per maand als zij door het UWV volledig wordt afgekeurd en in de IVA komt. Toch hoeft ze zich geen zorgen te maken over haar inkomen, want de 75% van haar laatste loon wordt door Credit Life aangevuld tot 90%. Zo houdt ze maandelijks dus toch 2100 euro over. De vrouw geeft aan dat werken er voor haar nooit meer in zal zitten. Maar met de aanvulling op haar inkomen van Credit Life kan ze samen met haar man en kinderen zich richten op de leuke dingen in haar leven.

Leraar

Een rector, 43 jaar, op een middelbare school verdient 4200 euro per maand als bij hem een bijzonder agressieve vorm van hersenkanker wordt vastgesteld: een astrocytoom. Hij komt vrijwel direct in de IVA, met deze vorm van kanker zijn de vooruitzichten niet best. Maar met slechts 3000 euro per maand zou de rector niet meer rondkomen. Daarom heeft hij samen met zijn adviseur bij het afsluiten van de hypotheek ook een Inkomensgarantie tot 3500 euro geregeld. Credit Life heeft de afgelopen tijd steeds 500 euro per maand overgemaakt. Hoewel de man het einde van zijn leven nadert, heeft hij toch een zorg minder dankzij de Inkomensgarantie.

Van goed naar beter

In alle voorbeelden hierboven zien we dat onze verzekerden tevreden zijn over onze dienstverlening. Toch ziet Credit Life kansen om het nóg beter te doen. Zo zien we bijvoorbeeld dat de man die van de trap viel zijn verzekering waarschijnlijk beter had kunnen aanpassen toen hij minder ging werken. Ook de rector, had er goed aan gedaan om zijn verzekering aan te passen. Hij verdiende namelijk 3900 euro toen hij de verzekering afsloot. Maar hij ging er binnen korte tijd ruim 300 euro per maand op vooruit. Zijn uitgavenpatroon groeide mee met het nieuwe inkomen. Hierdoor was zijn verzekering geen 90% van zijn laatste loon maar 83%. Daarom vraagt Credit Life aan verzekerden tegenwoordig ook na 3 jaar of hun inkomen wellicht is gestegen en of zij hun verzekering hier op willen aanpassen.

De rector en nagelstyliste hebben bij het afsluiten allebei gekozen voor een indexatie op het gegarandeerd maandinkomen bij uitkering. Hoewel ook wij de enorme inflatie niet kunnen bijhouden, is het de afgelopen jaren wel een prettige ophoging geweest.

Over de voorbeelden

In deze voorbeelden had alleen de rector een inkomen dat een klein beetje boven modaal (35.000 euro per jaar) ligt. In geen van deze voorbeelden is er op enig moment discussie geweest over het arbeidsongeschiktheidspercentage of de restverdiencapaciteit van de verzekerde. Niemand hoefde arbeid te verrichten die ze niet kunnen of willen en de (niet benutte) restverdiencapaciteit is ook geen reden om de claim af te wijzen. Bovendien zijn in alle gevallen de verzekerden vrijgesteld van premiebetaling en onderhouden wij warme contacten.

*NB: Om privacyredenen zijn sommige details van de casus gefingeerd of veranderd

 

 

 

Winnaar van de Gouden Lotus Awards 2023 in de categorie Innovatie – meest belangrijke nieuwe verzekeringsoplossing op gebied van wonen/life-events