< Terug

Wie beoordeelt mijn aanvraag?

De beoordeling van jouw verzekeringsaanvraag verloopt grotendeels automatisch. Onze software controleert eerst op een aantal punten of jouw aanvraag direct al beoordeeld kan worden. Is dat het geval? Dan ontvang je binnen enkele minuten al een resultaat. Je kan geaccepteerd worden, afgewezen worden of onder afwijkende voorwaarden worden geaccepteerd.

In sommige gevallen concludeert de software dat het beter is als er een mens kijkt naar je aanvraag. In dat geval kijkt een van onze medisch acceptanten naar de antwoorden die je hebt gegeven. Dat doen zij onder leiding van een arts. Een medisch acceptant is opgeleid in het beoordelen van gezondheidsklachten. Hij of zij adviseert Credit Life over de risico’s die bij jouw gezondheidssituatie horen. Aan de hand van het advies van de medisch acceptant doet Credit Life jou vervolgens een aanbod voor een verzekering of wijst alsnog af.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde vragen

Ik heb op dit moment corona (een infectie met het COVID-19 virus), heeft dat invloed op mijn aanvraag?

Ja. Pas als je genezen bent en weer kan werken kunnen wij je aanvraag accepteren. Zodra je weer aan het werk bent en zolang je geen blijvende klachten aan de infectie hebt overgehouden, is een corona-infectie uit het verleden geen reden om te aanvraag af te wijzen.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Waarom is mijn premie hoger dan de premie uit de offerte?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je tussenpersoon te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Daarom vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je gezondheid te beantwoorden. Afhankelijk van je antwoorden kunnen we je direct verzekeren, doen we een ander aanbod of wijzen we je af.

Bij een ander aanbod willen we je graag als klant hebben, maar is een bestaande ziekte, aandoening of beperking onverzekerbaar. Dat betekent dat we denken dat een gedeelte van jouw gezondheid een te groot risico vormt om te verzekeren. Hierbij maken we gebruik van kansberekeningen. De kans dat jouw gezondheid binnen de verzekeringsperiode zodanig verslechtert dat je een beroep moet doen op de verzekering is dan te groot om tegen de basispremie te verzekeren. Om je toch te kunnen verzekeren als je door die klacht arbeidsongeschikt wordt of statistisch gezien eerder zou kunnen overlijden, rekenen we een hogere premie.

Lees meer
Ik heb een vraag over het invullen van mijn gezondheidsverklaring. Wat nu?

We begrijpen dat het beantwoorden van de gezondheidsvragen soms lastig is. Daarom zijn wij bereikbaar om je te helpen bij het invullen. Je leest hier hoe je contact met ons kan opnemen.

Ik heb corona (een infectie met het COVID-19 virus) gehad, kan ik me nog verzekeren?

Ja, maar pas als je genezen bent en weer kan werken. Heb je op dit moment corona (symptomen)? Dan raden we je aan te wachten met je aanvraag tot je genezen bent. Voor die tijd kunnen we je aanvraag niet accepteren. Zodra je weer aan het werk bent en je geen blijvende klachten aan de infectie hebt overgehouden, is een corona-infectie uit het verleden geen reden om te aanvraag af te wijzen.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Kan ik mij verzekeren als ik een gevaarlijk of zwaar beroep heb?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je tussenpersoon te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Daarom vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je leven en gezondheid te beantwoorden.

Afhankelijk van je exacte beroep bekijken we hoe we jou kunnen verzekeren. Soms betekent dat dat je een wat hogere premie betaalt of dat we de voorwaarden iets moeten aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van een dekking tegen passende arbeid in plaats van een beroepsdekking. We wijzen slechts zeer sporadisch af op basis van een gevaarlijk beroep.

Lees meer