Welke delen van mijn inkomen tellen mee voor het bepalen van mijn inkomen van het afgelopen jaar?
Veel werknemers krijgen meer dan alleen een basisloon. Denk bijvoorbeeld aan onregelmatigheidstoeslag, een auto van de zaak of een dertiende maand. Credit Life gebruikt dezelfde rekenmethode om het inkomen te bepalen als het UWV doet om het zogeheten sv-loon te bepalen. Hiervoor worden alle loondelen gebruikt waar je belasting over betaalt. Dat betekent dus dat reiskostenvergoedingen niet meetellen maar bijvoorbeeld de waarde van de lease auto of het extra geld dat je krijgt voor overwerk wel. Je sv-loon staat ook vaak op je loonstrook en wordt ook door het UWV aan je doorgegeven als een uitkering aanvraagt.
Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.
Gerelateerde vragen
Dat hangt af van de afspraken die wij met elkaar hebben gemaakt toen je de verzekering afsloot. Je hebt toen bepaald hoeveel je ten minste wilde overhouden bij arbeidsongeschiktheid (het gegarandeerd inkomen). We kijken naar de uitkering die je nu van het UWV ontvangt en vullen dat bedrag aan tot het gegarandeerd inkomen. In het geval van de Inkomensgarantie hangt de hoogte van de verzekeringsuitkering dus af van de soort uitkering, de mate van arbeidsongeschiktheid en of je daarnaast (deels) werkt.
In het geval van een lastenverzekering, zoals de woonlastenverzekering, betalen wij je hypotheek zodra je 35 procent of meer arbeidsongeschikt bent. Het doet er dan niet meer toe welke uitkering je ontvangt en hoe hoog die is.
Lees meer
Zolang je verzekering loopt, duurt de uitkering. De meeste mensen verzekeren zich tot de aow-leeftijd, maar het kan ook een ander moment zijn. Bijvoorbeeld als je hypotheek is afgelost. Na die datum stopt de verzekering en dus ook de uitkering. De looptijd van je verzekering vind je terug op het polisblad.
De arbeidsongeschiktheidsrisicoverzekering (ARV) keert eenmalig een bedrag uit.
Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.
Credit Life controleert verschillende onderdelen op het moment dat je een claim bij ons indient. Als eerste bekijken we natuurlijk of je wel echt een polis bij ons hebt, of je de premie hebt betaald en of je verzekering dekt waar je een claim voor hebt ingediend. Als dat het geval is, gaan we naar de claim zelf kijken. Zo niet, betalen we niet uit.
Voor het kunnen uitkeren van claims is het heel belangrijk dat je eerlijk en volledig bent geweest op je gezondheidsverklaring. Als wij erachter komen dat je een bestaande ziekte of aandoening hebt verzwegen toen je die verklaring invulde, kan dat ernstige gevolgen hebben voor je claim. Dat kan zelfs betekenen dat we niet uitbetalen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je eerlijk en volledig bent op de gezondheidscheck
Samen met jouw adviseur bepaal je welk bedrag jij maandelijks ten minste nodig hebt om rond te komen. Dat is het bedrag waar wij vanuit gaan met onze verzekering. Een ander woord voor dat minimumbedrag is het gegarandeerde inkomen. Dat gegarandeerde inkomen drukken we niet uit als een bedrag in euro’s maar als een percentage van je huidige loon. Op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt, vullen wij je bestaande uitkering aan tot dit bedrag.
Lees meerJe kan een overlijden telefonisch, per e-mail of per doorgeven doorgeven aan Credit Life. Wij sturen je daarna een meldingsformulier toe. Je kan het formulier ook direct zelf downloaden via onze documentenpagina.
Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.