< Terug

Wat moet ik doen als ik een verzekeringsuitkering wegen werkloosheid ontvang?

  1. Meld je werkloosheid binnen 30 dagen na het begin van je werkloosheid bij Credit Life. Dat doe je door contact met ons op te nemen via e-mail, telefoon of brief. Wij sturen je dan een formulier toe om in te vullen. Dat formulier moet je binnen 2 weken terugsturen.
  2. Je moet je aan alle regels rond je WW-uitkering van het UWV houden
  3. Wij vragen daarna om informatie bij jou. Je bent verplicht die informatie aan ons te geven.
  4. Je mag niets doen om er voor te zorgen dat je werkloosheid langer duurt
  5. Je moet iedere maand aantonen of nog recht hebt op een WW-uitkering. Zodra je WW-uitkering stopt moet je je nog steeds houden aan de regels die het UWV heeft voor het behouden van je WW-uitkering; zoals:
    a. Je bent beschikbaar voor werk. Je solliciteert en accepteert een baan als die je wordt aangeboden.
    b. Je bewijst elke maand dat je nog geen werk hebt, je als werkzoekende ingeschreven staat bij het UWV en vier keer per vier weken solliciteert.

Hou je je niet aan deze regels? Dan kunnen wij je verzekeringsuitkering verlagen of zelfs helemaal stopzetten. Heb je per ongeluk of expres teveel geld van ons ontvangen? Dan verrekenen we dit met je nog te ontvangen verzekeringsuitkering of vorderen we het geld terug.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde vragen

Waarom staat er RheinLand Versicherungsgruppe op mijn rekeningafschrift?

Credit Life is onderdeel van de RheinLand Versicherungsgruppe (RheinLand Holding AG): een internationale verzekeraar die al sinds 1880 actief is. Klik op deze link om meer te lezen over RheinLand Versicherungen (Duits- en Engelstalig). Tot de RheinLand Versicherungsgruppe behoren de in Nederland actieve verzekeraars Credit Life AG en RheinLand Versicherungs AG (handelend onder de naam Credit Life). Ook de administrateur Credit Life B.V. is hiervan onderdeel.

Lees meer
Hoe dien ik een claim in?

Wil je een claim doen op een verzekering? Bel ons dan op 020 – 426 60 00 of stuur een e-mail aan claims@creditlife.nl.

Heb je hulp nodig of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Hoelang keert de verzekering uit als ik mijn baan kwijtraak?

De uitkering van de verzekering loopt in principe gelijk op met de WW-uitkering die je van het UWV krijgt en duurt per periode van werkloosheid maximaal tussen de 12 en 24 maanden. Je hebt bij het afsluiten van de verzekering zelf bepaald hoe lang je wil dat jouw Credit Life-verzekering maximaal uitbetaalt. Je bent verzekerd bij werkloosheid zolang de verzekering loopt. De eerste dag van werkloosheid is de dag dat je werkloosheidsuitkering krijgt volgens de Werkloosheidswet.

 

Lees meer
Keert de Woonlastenverzekering ook uit als ik mijn baan kwijtraak?

Ja, dat kan. Maar dat geldt alleen als jij bij het afsluiten van je Woonlastenverzekering hebt aangegeven dat je ook een uitkering bij werkloosheid (WW-dekking) wil. Je ziet op je polisblad of je deze extra dekking hebt. Kom je er niet uit of kan je je polisblad niet meer vinden? Neem dan contact met ons op.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Hoeveel keert de verzekering uit als ik mijn baan kwijt raak?

Daar heb je zelf afspraken over gemaakt bij het afsluiten van je verzekering. Je vindt het bedrag terug op je polisblad. Kom je er niet uit of kan je je polisblad niet meer vinden? Neem dan contact met ons op.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.