< Terug

Waarom staat er RheinLand Versicherungsgruppe op mijn rekeningafschrift?

Credit Life is onderdeel van de RheinLand Versicherungsgruppe (RheinLand Holding AG): een internationale verzekeraar die al sinds 1880 actief is. Klik op deze link om meer te lezen over RheinLand Versicherungen (Duits- en Engelstalig). Tot de RheinLand Versicherungsgruppe behoren de in Nederland actieve verzekeraars Credit Life AG en RheinLand Versicherungs AG (handelend onder de naam Credit Life). Ook de administrateur Credit Life B.V. is hiervan onderdeel.

Door deze bedrijfsstructuur kan het voorkomen dat je de naam ‘RheinLand Versicherungs AG’ terugvindt op je rekeningafschriften in plaats van ‘Credit Life’. De premie voor jouw Credit Life-verzekering wordt dan automatisch geïncasseerd onder die naam, maar je verzekering en voorwaarden zijn gewoon zoals op je polis staat. Je hoeft deze automatische incasso niet te storneren.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde vragen

Ik ben opnieuw werkloos geworden. Wat nu?

Als je binnen 36 maanden nadat je van ons een uitkering bij werkloosheid ontving weer werkloos wordt, heropenen we je oude werkloosheidsuitkering. De uitkeringsperiode wordt verkort met de maanden die we eerder al uitkeerden. Is je laatste werkloosheid meer dan 36 maanden geleden? Dan openen we een nieuwe melding.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust <a href=”https://www.creditlife.nl/contact/”>contact</a> met ons op. We helpen je graag verder.

Wat gebeurt er als ik werkloos én arbeidsongeschikt ben?

Ben je eerst werkloos en wordt je daarna arbeidsongeschikt? Dan kom je vaak nog steeds in aanmerking voor een uitkering op basis van de arbeidsongeschiktheid. Op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt, begint de eigenrisicoperiode te lopen. Tot die periode voorbij is, betalen wij wegens werkloosheid tot de maximale uitkeringsduur is bereikt. Het kan dus gebeuren dat er een periode is waarin je uitkering wegens werkloosheid is afgelopen maar je nog niet in aanmerking komt voor een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid.

Wordt je dienstverband beëindigd terwijl je arbeidsongeschikt bent? Dan heeft dat geen gevolgen voor je lopende verzekeringsuitkering wegens arbeidsongeschiktheid. Je bent dan niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt en krijgt dan dus geen uitkering wegens werkloosheid. Wel hou je recht op je verzekeringsuitkering wegens arbeidsongeschiktheid.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wanneer keert de verzekering niet uit als ik mijn baan kwijtraak?

Credit Life keert niet uit als:

 • Je bij het afsluiten van je verzekering niet hebt gekozen voor de aanvullende WW-dekking
 • Je zelf je arbeidsovereenkomst hebt beëindigd
 • Je voor de werkloosheid minder dan 6 maanden aangeengesloten in dienst was en/of minder dan 16 uur per week werkte
 • Je in het buitenland werkte en dit niet aan ons doorgaf en/of wij dit niet vooraf hebben geaccepteerd
 • Je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent. Je doet dan een beroep op de arbeidsongeschiktheidsdekking en níet op dekking bij werkloosheid
 • Je werkloosheid jou verwijtbaar is, bijvoorbeeld omdat je ontslagen werd omdat je fraude pleegde of iets hebt gestolen
 • Je wordt ontslagen in je proeftijd
 • Werkloosheid bij de functie hoort (bijvoorbeeld bij seizoenswerk, uitzendwerk, vorstverlet)
 • Als bij het afsluiten van de verzekering wist dat je je baan kwijt ging raken
 • Als je binnen 180 dagen na het afsluiten van de verzekering je baan kwijtraakt of te horen krijgt dat je je baan kwijt gaat raken

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Hoe geef ik een overlijden door?

Wil je de verzekering beëindigen in verband met een overlijden? Neem dan telefonisch, per brief of e-mail contact met ons op. Wij zullen de verzekering dan beëindigen.

Wil je een claim doen op een Overlijdensrisicoverzekering of andere verzekering in verband met een overlijden? Neem dan contact met ons op door te bellen met 020 – 426 60 00 of door een e-mail te sturen aan claims@creditlife.nl.

Heb je hulp nodig of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wat moet ik doen als ik een verzekeringsuitkering wegen werkloosheid ontvang?
 1. Meld je werkloosheid binnen 30 dagen na het begin van je werkloosheid bij Credit Life. Dat doe je door contact met ons op te nemen via e-mail, telefoon of brief. Wij sturen je dan een formulier toe om in te vullen. Dat formulier moet je binnen 2 weken terugsturen.
 2. Je moet je aan alle regels rond je WW-uitkering van het UWV houden
 3. Wij vragen daarna om informatie bij jou. Je bent verplicht die informatie aan ons te geven.
 4. Je mag niets doen om er voor te zorgen dat je werkloosheid langer duurt
 5. Je moet iedere maand aantonen of nog recht hebt op een WW-uitkering. Zodra je WW-uitkering stopt moet je je nog steeds houden aan de regels die het UWV heeft voor het behouden van je WW-uitkering; zoals:
  a. Je bent beschikbaar voor werk. Je solliciteert en accepteert een baan als die je wordt aangeboden.
  b. Je bewijst elke maand dat je nog geen werk hebt, je als werkzoekende ingeschreven staat bij het UWV en vier keer per vier weken solliciteert.

Hou je je niet aan deze regels? Dan kunnen wij je verzekeringsuitkering verlagen of zelfs helemaal stopzetten. Heb je per ongeluk of expres teveel geld van ons ontvangen? Dan verrekenen we dit met je nog te ontvangen verzekeringsuitkering of vorderen we het geld terug.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.