< Terug

Waarom ben ik niet geaccepteerd voor een verzekering?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je adviseur te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Om te beoordelen of wij je kunnen verzekeren, kijken we altijd naar verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan schades uit het verleden, maar ook controleren we of je ooit fraude hebt gepleegd en of je je premie netjes hebt betaald. Daarnaast doen we vaak ook een medische beoordeling. Hiervoor vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je gezondheid te beantwoorden. Afhankelijk van je antwoorden kunnen we je verzekeren, doen we een ander aanbod of wijzen we je af.

Als we je afwijzen op basis van je gezondheidsverklaring, betekent dat dat we denken dat jouw gezondheid een te groot risico vormt om te verzekeren. Hierbij maken we gebruik van de statistische gegevens die er beschikbaar zijn over jouw ziekte, klacht of aandoening. Soms laten die gegevens zien dat de kans dat jouw gezondheid binnen de verzekeringsperiode zodanig verslechtert dat je een beroep moet doen op de verzekering te groot is om te verzekeren. Een afwijzing van je aanvraag betekent dus niet dat wij denken dat je op dit moment al heel ziek bent of dat je binnenkort heel ziek gaat worden.
Ook mag je altijd om een second opinion vragen. Een tweede beoordelaar kijkt dan nogmaals naar jouw gezondheid en bekijkt of de afwijzing wel terecht was.
Lees hier meer over het aanvragen van een second opinion
Zelfs als onze medische acceptanten de risico’s te hoog inschatten voor een reguliere verzekering, kan je je vaak nog steeds tegen arbeidsongeschiktheid door een ongeval verzekeren. Neem contact op met jouw financieel adviseur om de mogelijkheden door te spreken.

Wil je meer weten over het beoordelingsproces? Klik dan hier.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde vragen

Hoe vraag ik een second opinion aan?

Ben jij het niet eens met een oordeel van Credit Life? Dan mag je altijd om een second opinion vragen. Bij een second opinion bekijkt een tweede medisch acceptant jouw gezondheidsverklaring. Hij vormt onafhankelijk van de eerste acceptant zijn eigen mening over jouw gezondheid en het verzekeringsaanbod van Credit Life dat daar het beste bij past.

Lees meer
Ik heb geen vaste baan, kan ik mij bij Credit Life verzekeren?

Ja, je kan gewoon een arbeidsongeschiktheidsverzekering en overlijdensrisicoverzekering afsluiten als je geen vaste baan hebt. Dat is belangrijk voor mensen met een uitzendovereenkomst, een flexbaan of min/max-overeenkomsten. Welke contractvorm je ook hebt, je moet ten minste 16 uur per week in loondienst werken om in aanmerking te komen voor onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Credit Life heeft geen verzekeringen voor zelfstandig ondernemers.

Lees meer
Hoe wordt mijn adviseur op de hoogte gehouden van het acceptatieproces?

Dat bepaal jij zelf. Je adviseur doet de aanvraag voor je in zijn gedeelte van MyCreditLife, maar daar kan zijn rol ophouden. Als je dat wilt kan je toestaan dat hij op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van je aanvraag, maar dat is niet verplicht. We delen je medische informatie nooit met je adviseur. Wel kunnen we, op jouw verzoek, aan je adviseur laten weten dat je een clausule op je verzekering hebt. Zo kan je adviseur je meer vertellen over wat dat voor jouw verzekering betekent.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Kan ik me bij Credit Life verzekeren als ik (morbide) obesitas heb?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je adviseur te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Om te beoordelen of wij je kunnen verzekeren, kijken we altijd naar verschillende factoren, waaronder je gezondheid. Om je gezondheid te beoordelen vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je medisch verleden te beantwoorden.

Morbide obesitas is een ingewikkeld gezondheidsprobleem om te verzekeren. Want hoewel veel mensen met een hoog BMI op dit moment geen klachten hebben, weten we ook dat zij op de lange termijn die klachten vaak wel ontwikkelen. De kans op hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker, psychische klachten, diabetes en problemen met spieren en botten is flink hoger bij een BMI vanaf 35. De kans op arbeidsongeschiktheid en overlijden als gevolg van morbide obesitas is daarom soms te hoog om te kunnen verzekeren. Dat is in elk geval zo als jouw BMI hoger is dan 35 en je een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvraagt. We kunnen je dan geen complete dekking aanbieden en doen een ander voorstel. We stellen voor om je te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid bij ongevallen, dat noemen we de basisdekking. Is je BMI lager dan 35? Dan zijn er vaak wel mogelijkheden om arbeidsongeschiktheid door ziekte ook te verzekeren.

Lees meer
Wat is medische acceptatie?

Om een goede inschatting te maken van jouw gezondheid en de eventuele risico’s die de verzekering moet opvangen, vragen we je om vragen te beantwoorden over je gezondheid.
Je bent nooit verplicht om je medische gegevens met wie dan ook te delen. Ook niet met ons. Maar zonder deze gegevens kunnen wij niet beoordelen of je in aanmerking komt voor een Credit Life verzekering.

Kies je er voor om de medische vragen niet te beantwoorden? Dan respecteren wij dat, maar zullen wij je aanvraag annuleren.

Lees meer