< Terug

Mijn inkomen is veranderd, wat gebeurt er met mijn verzekering?

Voor de meeste verzekeringen heeft een hoger of lager inkomen geen gevolgen voor de verzekering. Als je een Inkomensgarantieverzekering hebt afgesloten hoeft er ook niets te veranderen, maar dat kan wel.

Je mag namelijk eens in de 3 jaar een aanpassing doorgeven in je gegarandeerde inkomen zonder dat we daar opnieuw een gezondheidsverklaring voor vragen. Deze verhoging moet tussen de 5 en 15 procent van je huidige dekking zijn en mag nooit meer zijn dan het percentage waarmee je inkomen is gestegen. Verder mag je het afgelopen half jaar niet arbeidsongeschikt zijn geweest en moet je gewerkt hebben en er mag geen ontslag dreigen.

 

Het aanpassen van je gegarandeerde inkomen betekent wel dat je premie stijgt en dat je opnieuw akkoord moet gaan met de dan geldende polisvoorwaarden. We sturen je eens in de drie jaar een herinnering om eventueel je gegarandeerde inkomen te verhogen. We raden je aan om hiervoor contact op te nemen met je adviseur. Samen kunnen jullie bekijken welke aanpassingen gewenst zijn.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde vragen

Hoe kan ik mijn verzekering bij Credit Life opzeggen?

Je kan je verzekering maandelijks opzeggen.

Let op! In veel gevallen is opzeggen helemaal niet nodig. Bij een verhuizing, scheiding of ander werk kan je verzekering gewoon doorlopen.
We adviseren je om altijd vooraf aan een opzegging het te bespreken met jouw adviseur.

Wil je je verzekering opzeggen? Vul hier het opzegformulier in.

Hoe kan ik mijn adreswijzing doorgeven aan Credit Life?

Dat kan per e-mail of per brief. Je vindt onze contactgegevens hier.

Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

Dat kan per e-mail of per brief. Je vindt onze contactgegevens hier.

Ik ben (opnieuw) gaan roken, wat nu?

Roken heeft voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering geen gevolgen. Voor een Overlijdensrisicoverzekering gelden andere tarieven voor rokers dan voor niet-rokers. Rook jij? Dan ben je verplicht dat door te geven. Wij gaan dan het rokerstarief in rekening brengen voor jouw Overlijdensrisicoverzekering. Het is verstandig om eerlijk te zijn over roken. Verzwijg je dat je rookt en komen wij daar achter? Dan kunnen wij je uitkering tot wel 40% verlagen na je overlijden.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Kan ik mijn gegarandeerde inkomen verhogen?

Ja, dat kan. Soms is het zelfs niet nodig om opnieuw een gezondheidsverklaring in te vullen. Recent afgesloten Inkomensgarantieverzekeringen kunnen namelijk eens in de 3 jaar worden aangepast zonder dat we daar opnieuw een gezondheidsverklaring voor vragen. Deze verhoging moet tussen de 5 en 15 procent van je huidige dekking zijn en mag nooit meer zijn dan het percentage waarmee je inkomen is gestegen. Verder mag je het afgelopen half jaar niet arbeidsongeschikt zijn geweest en moet je gewerkt hebben en er mag geen ontslag dreigen. Het aanpassen van je gegarandeerde inkomen betekent wel dat je premie stijgt en dat je opnieuw akkoord moet gaan met de dan geldende polisvoorwaarden. Kijk in jouw polisvoorwaarden of jouw Inkomensgarantie in aanmerking komt voor verhoging.

Wil je je gegarandeerde inkomen met meer dan 15 procent verhogen? Dan vragen we je om opnieuw een gezondheidsverklaring in te vullen.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.