< Terug

Mijn inkomen is gestegen, welke gevolgen heeft dat voor mijn verzekering?

Jouw Credit Life verzekering is gemaakt voor je inkomenssituatie zoals die was toen je de verzekering afsloot. Als je inkomen verandert, verandert de dekking van je verzekering niet automatisch mee. Als jouw vaste lasten niet zijn veranderd is die bestaande dekking waarschijnlijk nog steeds voldoende. Maar als je lasten stijgen, kan het verstandig zijn om je gegarandeerde inkomen mee te laten stijgen. Je kan een keer per 3 jaar een verhoging van je gegarandeerde inkomen aanvragen. Je kan je gegarandeerde inkomen ook verlagen. We raden je aan om je nieuwe financiële situatie te bespreken met je adviseur om na te gaan of er wijzigingen nodig zijn in jouw verzekering.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde vragen

Hoe kan mijn verzekering bij Credit Life opzeggen?

Je kan je verzekering maandelijks opzeggen.

Let op! In veel gevallen is opzeggen helemaal niet nodig. Bij een verhuizing, scheiding of ander werk kan je verzekering gewoon doorlopen.
We adviseren je om altijd vooraf aan een opzegging het te bespreken met jouw adviseur.

Wil je je verzekering opzeggen? Vul hier het opzegformulier in.

Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

Dat kan per e-mail of per brief. Je vindt onze contactgegevens hier.

Hoe kan ik mijn adreswijzing doorgeven aan Credit Life?

Dat kan per e-mail of per brief. Je vindt onze contactgegevens hier.

Ik ben gestopt met roken, wat gebeurt er nu met mijn verzekering?

Ben je langer dan 2 jaar gestopt met roken? Dan kom je in aanmerking voor het niet-rokerstarief van de Overlijdensrisicoverzekering. Neem telefonisch, per e-mail of brief contact met ons op om aan te geven dat je bent gestopt met roken. Wij sturen je dan een niet-rokerstest. Deze neem je bij jezelf af en stuur je terug. Als uit de test blijkt dat je inderdaad meer dan 2 jaar niet hebt gerookt, bieden we je het niet-rokerstarief aan en daalt je maandpremie.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Kan ik mijn gegarandeerde inkomen verhogen?

Ja, dat kan. Soms is het zelfs niet nodig om opnieuw een gezondheidsverklaring in te vullen. Recent afgesloten Inkomensgarantieverzekeringen kunnen namelijk eens in de 3 jaar worden aangepast zonder dat we daar opnieuw een gezondheidsverklaring voor vragen. Deze verhoging moet tussen de 5 en 15 procent van je huidige dekking zijn en mag nooit meer zijn dan het percentage waarmee je inkomen is gestegen. Verder mag je het afgelopen half jaar niet arbeidsongeschikt zijn geweest en moet je gewerkt hebben en er mag geen ontslag dreigen. Het aanpassen van je gegarandeerde inkomen betekent wel dat je premie stijgt en dat je opnieuw akkoord moet gaan met de dan geldende polisvoorwaarden. Kijk in jouw polisvoorwaarden of jouw Inkomensgarantie in aanmerking komt voor verhoging.

Wil je je gegarandeerde inkomen met meer dan 15 procent verhogen? Dan vragen we je om opnieuw een gezondheidsverklaring in te vullen.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.