< Terug

Ik heb een werkloosheidsuitkering en ik heb me ziekgemeld bij het UWV. Moet ik dit ook aan Credit Life doorgeven?

Ja, als je je vanuit de WW ziekmeldt bij het UWV dan betaalt het UWV de eerste 13 weken je WW-uitkering door. Toch vinden we het fijn als je de ziekmelding ook direct bij ons meldt. Wij nemen je claim dan verder in behandeling op de dekking arbeidsongeschiktheid. Wil je een claim doen op een verzekering? Bel ons dan op 020 – 426 60 00 of stuur een e-mail aan claims@creditlife.nl.

Heb je hulp nodig of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde vragen

Ik ben opnieuw werkloos geworden. Wat nu?

Als je binnen 36 maanden nadat je van ons een uitkering bij werkloosheid ontving weer werkloos wordt, heropenen we je oude werkloosheidsuitkering. De uitkeringsperiode wordt verkort met de maanden die we eerder al uitkeerden. Is je laatste werkloosheid meer dan 36 maanden geleden? Dan openen we een nieuwe melding.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust <a href=”https://www.creditlife.nl/contact/”>contact</a> met ons op. We helpen je graag verder.

Wat gebeurt er als ik werkloos én arbeidsongeschikt ben?

Ben je eerst werkloos en wordt je daarna arbeidsongeschikt? Dan kom je vaak nog steeds in aanmerking voor een uitkering op basis van de arbeidsongeschiktheid. Op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt, begint de eigenrisicoperiode te lopen. Tot die periode voorbij is, betalen wij wegens werkloosheid tot de maximale uitkeringsduur is bereikt. Het kan dus gebeuren dat er een periode is waarin je uitkering wegens werkloosheid is afgelopen maar je nog niet in aanmerking komt voor een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid.

Wordt je dienstverband beëindigd terwijl je arbeidsongeschikt bent? Dan heeft dat geen gevolgen voor je lopende verzekeringsuitkering wegens arbeidsongeschiktheid. Je bent dan niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt en krijgt dan dus geen uitkering wegens werkloosheid. Wel hou je recht op je verzekeringsuitkering wegens arbeidsongeschiktheid.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wat zijn mijn bruto woonlasten?

Je bruto maandlasten zijn de maandelijkse hypotheeklasten die je had toen je de verzekering afsloot. Daar vallen bijvoorbeeld de rente, maandelijkse aflossingen en je premie voor de overlijdensrisicoverzekering bij de hypotheek onder. Als je claim doet op je Woonlastenverzekering moet je kunnen aantonen dat je deze bedragen betaalt. Je kan maximaal 125% van je bruto woonlasten verzekeren.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wanneer keert de verzekering niet uit als ik mijn baan kwijtraak?

Credit Life keert niet uit als:

  • Je bij het afsluiten van je verzekering niet hebt gekozen voor de aanvullende WW-dekking
  • Je zelf je arbeidsovereenkomst hebt beëindigd
  • Je voor de werkloosheid minder dan 6 maanden aangeengesloten in dienst was en/of minder dan 16 uur per week werkte
  • Je in het buitenland werkte en dit niet aan ons doorgaf en/of wij dit niet vooraf hebben geaccepteerd
  • Je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent. Je doet dan een beroep op de arbeidsongeschiktheidsdekking en níet op dekking bij werkloosheid
  • Je werkloosheid jou verwijtbaar is, bijvoorbeeld omdat je ontslagen werd omdat je fraude pleegde of iets hebt gestolen
  • Je wordt ontslagen in je proeftijd
  • Werkloosheid bij de functie hoort (bijvoorbeeld bij seizoenswerk, uitzendwerk, vorstverlet)
  • Als bij het afsluiten van de verzekering wist dat je je baan kwijt ging raken
  • Als je binnen 180 dagen na het afsluiten van de verzekering je baan kwijtraakt of te horen krijgt dat je je baan kwijt gaat raken

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Hoe geef ik een overlijden door?

Wil je de verzekering beëindigen in verband met een overlijden? Neem dan telefonisch, per brief of e-mail contact met ons op. Wij zullen de verzekering dan beëindigen.

Wil je een claim doen op een Overlijdensrisicoverzekering of andere verzekering in verband met een overlijden? Neem dan contact met ons op door te bellen met 020 – 426 60 00 of door een e-mail te sturen aan claims@creditlife.nl.

Heb je hulp nodig of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.