< Terug

Hoelang duurt het acceptatieproces van aanvraag tot polis?

De doorlooptijd kan variëren van enkele minuten, een week tot enkele maanden.

De tijd die wij nodig hebben heeft namelijk veel te maken met jouw gezondheid en de snelheid waarmee we eventueel aanvullende gegevens van je behandelaar krijgen. Als je altijd helemaal gezond bent geweest en nu ook geen klachten hebt, verloopt het proces vrijwel helemaal automatisch en krijg je direct na het invullen van de vragen een aanbod. Heb je meerdere klachten en veel verschillende behandelaars? Hou er dan rekening mee dat jouw wachttijd langer zal zijn. We proberen je altijd zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de voortgang in MyCreditLife.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde vragen

Kan ik me bij Credit Life verzekeren als ik diabetes (suikerziekte) heb?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je adviseur te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Om te beoordelen of wij je kunnen verzekeren, kijken we altijd naar verschillende factoren, waaronder je gezondheid. Om je gezondheid te beoordelen vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je medisch verleden te beantwoorden.

Diabetes is een ziekte die er bij iedereen anders uit ziet. Niet iedereen heeft er dezelfde gezondheidsgevolgen van en niet iedereen kan de diabetes even goed onder controle houden. Daarom doen wij bijna altijd aanvullend onderzoek als iemand aangeeft diabetes te hebben. Afhankelijk van de ernst van de diabetes kunnen we je daarna soms toch geheel, deels of met een premie-opslag verzekeren.

Lees meer
Hoe wordt mijn adviseur op de hoogte gehouden van het acceptatieproces?

Dat bepaal jij zelf. Je adviseur doet de aanvraag voor je in zijn gedeelte van MyCreditLife, maar daar kan zijn rol ophouden. Als je dat wilt kan je toestaan dat hij op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van je aanvraag, maar dat is niet verplicht. We delen je medische informatie nooit met je adviseur. Wel kunnen we, op jouw verzoek, aan je adviseur laten weten dat je een clausule op je verzekering hebt. Zo kan je adviseur je meer vertellen over wat dat voor jouw verzekering betekent.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Waar in MyCreditLife kan ik zien of mijn aanvraag al is beoordeeld?

Onder het tabblad Acceptatieproces kan je kiezen voor Besluit. Als er een besluit is op je aanvraag, staat dat daar.
Links in het hoofdmenu van MyCreditLife vind je het kopje ‘Polissen’. Als hier staat dat je polis geactiveerd is, is je hele aanvraag geaccepteerd. Ook vind je hier dan je digitale polisblad.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Waarom heb ik aanvullende vragen over mijn gezondheid gekregen?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je tussenpersoon te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Daarom vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je gezondheid te beantwoorden. Als één of meer van je antwoorden aanleiding geven om wat meer vragen te stellen, laten we je dat zo snel mogelijk weten.

We stellen aanvullende vragen om een goede inschatting te maken van je gezondheid. We willen daarvoor bijvoorbeeld weten hoe ernstig je klachten waren, of de behandeling aanslaat en hoe het nu met je is. Het bezoeken van een arts betekent namelijk lang niet altijd dat dit gevolgen hoeft te hebben voor je verzekering.

Lees meer
Ik heb geen vaste baan, kan ik mij bij Credit Life verzekeren?

Ja, je kan gewoon een arbeidsongeschiktheidsverzekering en overlijdensrisicoverzekering afsluiten als je geen vaste baan hebt. Dat is belangrijk voor mensen met een uitzendovereenkomst, een flexbaan of min/max-overeenkomsten. Welke contractvorm je ook hebt, je moet ten minste 16 uur per week in loondienst werken om in aanmerking te komen voor onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Credit Life heeft geen verzekeringen voor zelfstandig ondernemers.

Lees meer