Credit Life, als je nooit meer kan werken

De Credit Life ArbeidsongeschiktheidsRisicoVerzekering (ARV) keert eenmalig geld uit als je volledig en blijvend arbeidsongeschikt raakt. Daarmee kan je bijvoorbeeld je hypotheek aflossen of je huis aanpassen. Of op vakantie. Hoe je het geld besteedt mag je namelijk helemaal zelf uitmaken.

Vind jouw adviseur Documenten

Wat is er verzekerd met de ARV van Credit Life?

De Credit Life ARV keert eenmalig geld uit als je blijvend en volledig arbeidsongeschikt bent. Het UWV betaalt dan een IVA-uitkering. Het maakt niet uit of je arbeidsongeschikt bent door een lichamelijk of psychische aandoening. Je bepaalt bovendien hoeveel we betalen en of dat bedrag altijd hetzelfde is of meedaalt met je hypotheek. Je mag ook helemaal zelf kiezen wat je met dat geld doet.

 

Dat is fijn, want bij blijvende en volledige arbeidsongeschiktheid komt het vaak voor dat je huis moet worden aangepast.

Heb je een bestaande aandoening? Dan mag je vaak zelf kiezen of je dat risico tegen een hogere premie wilt meeverzekeren of dat je liever onze lage premie betaalt en het risico niet meeverzekerd. Bekijk hier alle voorwaarden.

Wist je trouwens dat ongeveer 40% van mensen met een arbeidsongeschiktheids-uitkering blijvend en volledig arbeidsongeschikt zijn?

Bereken jouw arbeidsongeschiktheid premie

  • Eenmalige uitkering
  • Gunstig tarief
  • Geen gedwongen verkoop van je woning

De getoonde premies zijn een indicatie. 

Vind jouw adviseur

Credit Life vindt het belangrijk dat je een verzekering kiest die goed past bij wat je nodig hebt. Daar is een goede adviseur voor nodig.
Daarom werken wij samen met duizenden financieel- en hypotheekadviseurs door het hele land. Ben je op zoek naar een adviseur?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

test

Veelgestelde vragen

Ik ben het niet eens met de afwijzing van mijn aanvraag, wat nu?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je adviseur te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Om te beoordelen of wij je kunnen verzekeren, kijken we altijd naar verschillende factoren, waaronder je gezondheid. Om je gezondheid te beoordelen vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je medisch verleden te beantwoorden.

Afhankelijk van je antwoorden kunnen we je direct verzekeren, doen we een ander aanbod of wijzen we je aanvraag af. Als we je aanvraag afwijzen vormt jouw huidige gezondheid een te groot risico om te verzekeren. Hierbij maken we gebruik van kansberekeningen. De kans dat jouw gezondheid binnen de verzekeringsperiode zodanig verslechtert dat je een beroep moet doen op de verzekering is dan te groot om te verzekeren.

Lees meer
Hoe verloopt de medische beoordeling?

De medische beoordeling verloopt in een aantal stappen, zoals uitgelegd in deze infographic. Je leest er hieronder in meer detail over.

Lees meer
Hoe vraag ik een second opinion aan?

Ben jij het niet eens met een oordeel van Credit Life? Dan mag je altijd om een second opinion vragen. Bij een second opinion bekijkt een tweede medisch acceptant jouw gezondheidsverklaring. Hij vormt onafhankelijk van de eerste acceptant zijn eigen mening over jouw gezondheid en het verzekeringsaanbod van Credit Life dat daar het beste bij past.

Lees meer
Hoe lang duurt het afsluiten van een verzekering bij Credit Life?

Dat hangt af van jouw medische geschiedenis en de hoogte van het verzekerde bedrag. Als je een klein bedrag wil verzekeren en geen bijzonderheden hebt in je gezondheid kan onze software binnen enkele minuten al beoordelen en je een aanbod of polis sturen. Kan je aanvraag niet automatisch worden verwerkt? Dan kijkt één van onze medisch acceptanten binnen enkele werkdagen naar je aanvraag. Vaak kan daarna alsnog een aanbod worden gedaan.

 

Lees meer
Hoe wordt mijn adviseur op de hoogte gehouden van het acceptatieproces?

Dat bepaal jij zelf. Je adviseur doet de aanvraag voor je in zijn gedeelte van MyCreditLife, maar daar kan zijn rol ophouden. Als je dat wilt kan je toestaan dat hij op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van je aanvraag, maar dat is niet verplicht. We delen je medische informatie nooit met je adviseur. Wel kunnen we, op jouw verzoek, aan je adviseur laten weten dat je een clausule op je verzekering hebt. Zo kan je adviseur je meer vertellen over wat dat voor jouw verzekering betekent.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.