Credit Life, als je nooit meer kan werken

De Credit Life ArbeidsongeschiktheidsRisicoVerzekering (ARV) keert eenmalig geld uit als je volledig en blijvend arbeidsongeschikt raakt. Daarmee kan je bijvoorbeeld je hypotheek aflossen of je huis aanpassen. Of op vakantie. Hoe je het geld besteedt mag je namelijk helemaal zelf uitmaken.

Vind jouw adviseur Documenten

Wat is er verzekerd met de ARV van Credit Life?

De Credit Life ARV keert eenmalig geld uit als je blijvend en volledig arbeidsongeschikt bent. Het UWV betaalt dan een IVA-uitkering. Het maakt niet uit of je arbeidsongeschikt bent door een lichamelijk of psychische aandoening. Je bepaalt bovendien hoeveel we betalen en of dat bedrag altijd hetzelfde is of meedaalt met je hypotheek. Je mag ook helemaal zelf kiezen wat je met dat geld doet.

 

Dat is fijn, want bij blijvende en volledige arbeidsongeschiktheid komt het vaak voor dat je huis moet worden aangepast.

Heb je een bestaande aandoening? Dan mag je vaak zelf kiezen of je dat risico tegen een hogere premie wilt meeverzekeren of dat je liever onze lage premie betaalt en het risico niet meeverzekerd. Bekijk hier alle voorwaarden.

Wist je trouwens dat ongeveer 40% van mensen met een arbeidsongeschiktheids-uitkering blijvend en volledig arbeidsongeschikt zijn?

Bereken jouw premie

  • Eenmalige uitkering
  • Gunstig tarief
  • Geen gedwongen verkoop van je woning

De getoonde premies zijn een indicatie. 

Vind jouw adviseur

Credit Life vindt het belangrijk dat je een verzekering kiest die goed past bij wat je nodig hebt. Daar is een goede adviseur voor nodig.
Daarom werken wij samen met duizenden financieel- en hypotheekadviseurs door het hele land. Ben je op zoek naar een adviseur?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

test

Veelgestelde vragen

Ik heb op dit moment corona (een infectie met het COVID-19 virus), heeft dat invloed op mijn aanvraag?

Ja. Pas als je genezen bent en weer kan werken kunnen wij je aanvraag accepteren. Zodra je weer aan het werk bent en zolang je geen blijvende klachten aan de infectie hebt overgehouden, is een corona-infectie uit het verleden geen reden om te aanvraag af te wijzen.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Waarom is mijn premie hoger dan de premie uit de offerte?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je tussenpersoon te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Daarom vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je gezondheid te beantwoorden. Afhankelijk van je antwoorden kunnen we je direct verzekeren, doen we een ander aanbod of wijzen we je af.

Bij een ander aanbod willen we je graag als klant hebben, maar is een bestaande ziekte, aandoening of beperking onverzekerbaar. Dat betekent dat we denken dat een gedeelte van jouw gezondheid een te groot risico vormt om te verzekeren. Hierbij maken we gebruik van kansberekeningen. De kans dat jouw gezondheid binnen de verzekeringsperiode zodanig verslechtert dat je een beroep moet doen op de verzekering is dan te groot om tegen de basispremie te verzekeren. Om je toch te kunnen verzekeren als je door die klacht arbeidsongeschikt wordt of statistisch gezien eerder zou kunnen overlijden, rekenen we een hogere premie.

Lees meer
Ik ga als zzp'er werken, moet ik dat doorgeven?

Ja. Als je geheel of gedeeltelijk als zzp’er gaat werken, moet je dat doorgeven. De arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Credit Life zijn namelijk alleen geschikt voor mensen die in loondienst werken. Ga je volledig als zzp’er aan de slag? Dan kan je je verzekering waarschijnlijk het beste opzeggen. Blijf je 16 uur of meer in loondienst werken? Dan kan je je verzekering nog wel houden. We raden je met klem aan om je nieuwe financiele situatie te bespreken met een adviseur voordat je je verzekering beëindigt.

Voor de Overlijdensrisicoverzekering van Credit Life heeft werken als zzp’er geen gevolgen. Je hoeft dit daarom niet door te geven.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ik heb corona (een infectie met het COVID-19 virus) gehad, kan ik me nog verzekeren?

Ja, maar pas als je genezen bent en weer kan werken. Heb je op dit moment corona (symptomen)? Dan raden we je aan te wachten met je aanvraag tot je genezen bent. Voor die tijd kunnen we je aanvraag niet accepteren. Zodra je weer aan het werk bent en je geen blijvende klachten aan de infectie hebt overgehouden, is een corona-infectie uit het verleden geen reden om te aanvraag af te wijzen.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Kan ik mij verzekeren als ik een gevaarlijk of zwaar beroep heb?

Credit Life probeert altijd om samen met jou en je tussenpersoon te zorgen voor een verzekering die past bij jou en je behoeftes. Daarom vragen we je om in een beveiligde omgeving vragen over je leven en gezondheid te beantwoorden.

Afhankelijk van je exacte beroep bekijken we hoe we jou kunnen verzekeren. Soms betekent dat dat je een wat hogere premie betaalt of dat we de voorwaarden iets moeten aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van een dekking tegen passende arbeid in plaats van een beroepsdekking. We wijzen slechts zeer sporadisch af op basis van een gevaarlijk beroep.

Lees meer